ROCK FEST 2008 ponúka priestor kapelám s vlastnou tvorbou

14.08.2008 Stropkov

Stropkov 14. augusta (TASR) – Po trojročnej prestávke sa bude v sobotu 30. augusta na Námestí SNP v Stropkove konať jubilejný 10.ročník rockového festivalu ROCK FEST 2008.
\"Cieľom tohto hudobného podujatia je predovšetkým snaha zviditeľniť skupiny s vlastnou tvorbou, rovnako dávame priestor neznámym kapelám alebo formáciám, ktoré poznajú ich fanúšikovia hlavne z klubových koncertov. Interpretov rockovej prehliadky sme vyberali z takmer stovky kapiel, ktoré už na festivale účinkovali, prípadne sa zapájajú do Stropkovskej hudobnej ligy, ktorú organizujeme od roku 2004, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ ABC Centra voľného času v Stropkove Martin Blaško.
Program festivalu sa začne na Námestí SNP v Stropkove o 15.00 hod. a budú v ňom zastúpené takmer všetky žánre rockovej hudby. Nebude chýbať domáci SUPRAFÓN, svidnícke GATE, DILEMA a ST. BLACK z Košíc, či víťaz druhého ročníka Stropkovskej hudobnej ligy SO FINE z Humenného. Predstavia sa aj muzikanti z košického NEON UNION-u a prešovská ATLANTÍDA, ktorá vyhrala nedávnu súťaž amatérskych kapiel Liverpool v Prešove. Podľa Blaška bude najväčším lákadlom tohto ročníka koncert finalistu poslednej Superstar Roba Šimka s kapelou MASSRIOT a vystúpenie AMATAE ADEY z Košíc, ktorá má koncertovať aj na najväčšom stredoeurópskom rockovom festivale Masters of Rock vo Vítkoviciach.
ROCK FEST organizuje stropkovské centrum voľného času v spolupráci s OZ IDEAS a v doterajšej histórii sa na ňom predstavilo viac ako 80 hudobných skupín z celého Slovenska, z ktorých mnohé zaznamenali úspechy najmä v rámci domácej scény populárnej hudby. Ide predovšetkým o kapely Chiki Liki Tua, The Bridge, Forma, Pros and Cons, Dilemma, Helenine oči, Karavana či Loudly Kvartet.
 

Vyberte región